www.carnivalcruiseline.fi

Mon to Fri: 9 am - 6 pm / Sat 9 am - 1 pm / +49 (0)89/51703-280

Ikärajat / raskaana olevat matkustajat

Alle 21-vuotias voi matkustaa vain yhdessä vanhempansa, isovanhempansa tai vähintään 25-vuotiaan huoltajansa kanssa ja yhteisessä hytissä.

Mukana matkustavan vauvan pitää olla vähintään 6 kuukauden ikäinen. Havaijin risteilyillä ja Atlantin ylittävillä risteilyillä pikkulapsen pitää olla vähintään 12 kuukauden ikäinen.

Majoitussäännöt:

Alle 13-vuotiaiden pitää asua vanhempansa kanssa samassa hytissä tai viereisessä tai vastapäisessä hytissä. Oman parvekkeellisen hytin voi varata yli 13-vuotiaille lapsille.

Alle 21-vuotiaille ei tarjoilla eikä myydä alkoholijuomia.

 

Raskaus:

Raskaana olevat naiset ovat luonnollisesti tervetulleita risteilylle. Huomaa kuitenkin, että oman turvallisuutesi ja syntymättömän lapsesi turvallisuuden vuoksi voit matkustaa vain, jos risteily päättyy ennen 24. raskausviikkoa.

Raskaana olevalta vaaditaan aina lääkärintodistus. Pyydä meiltä siihen tarvittava lomake.

 

Ota huomioon seuraavat zikavirusta koskevat ohjeet:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilla on yleisten terveysohjeiden lisäksi tietoa zikaviruksesta:

Matkailijan terveysohje

Zikavirus
 

Carnival Cruise Linen zikavirusta koskevat ohjeet:

Yhdysvaltain terveysviranomainen (US Centers for Disease Control and Prevention, CDC) on 15.1.2016 täsmentänyt zikavirusta koskevaa ohjeistustaan ja nostanut hälytystason tasolle 2. CDC:n varoitukset koskevat matkustusta Karibialle sekä Keski- ja Etelä-Amerikkaan alueille, joille zikavirus on levinnyt.  Olet ehkä jo aiemmin tutustunut aiheesta antamiimme tiedotteisiin.  CDC on lisännyt ohjeistukseensa 26.1.2016 alkaen Dominikaanisen tasavallan ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret.  Ajantasaiset tiedot zikaviruksesta ja sen leviämisalueista löytyvät verkossa CDC:n sivustolta (englanniksi):  http://wwwnc.cdc.gov/travel/notices.

Zikavirusta levittävät ensisijaisesti hyttyset, jotka pistävät pääasiassa päiväsaikaan.  Zikavirustartunnan oireet ilmenevät tyypillisesti 3–12 vuorokauden kuluttua hyttysenpistosta. Oireita ovat muun muassa kuume, päänsärky, ihottuma, nivelsärky ja silmien sidekalvotulehdus (konjunktiviitti, punaiset silmät).  Tauti ilmenee tavallisesti lievänä, oireet kestävät 2–7 päivää ja useimmat zikavirustartunnan saaneet ovat täysin oireettomia.  Lisätietoa zikaviruksesta ja sen vaikutuksesta terveyteen on CDC:n sivustolla (englanniksi): http://www.cdc.gov/zika/index.html.

Viimeaikaisten tietojen mukaan raskauden aikainen zikavirustartunta voi aiheuttaa sikiölle kehityshäiriöitä. Tapauksia on raportoitu alueilla, joilla on ollut zikavirustartuntoja. Zikaviruksen ja vastasyntyneiden terveyden välistä yhteyttä tutkitaan parhaillaan. Tästä syystä CDC:n ohjeistus koskee erityisesti raskaana olevia naisia ja raskautta suunnittelevia naisia.

CDC suosittelee, että raskaana olevat naiset välttävät matkustamista zikaviruksen leviämisalueille. Jos raskaana oleva nainen päättää matkustaa alueelle, jolla on havaittu zikavirusta, CDC suosittelee, että hän keskustelee asiasta etukäteen terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja noudattaa matkan aikana tiukasti saamiaan ohjeita hyttysenpistojen välttämiseksi.  CDC:n ohjeistukseen sisältyy erityisiä ohjeita myös raskautta suunnitteleville naisille. Lisätietoja löytyy täältä (englanniksi): http://www.cdc.gov/zika/pregnancy/question-answers.html.

Zikakuumeen ehkäisemiseksi ei ole rokotetta, mutta jokainen voi pienentää zikavirustartunnan ja muiden hyttysenpiston kautta leviävien tautien vaaraa noudattamalla seuraavia ohjeita siirtyessään laivalta maihin.

  • Suojaa itsesi hyttyskarkotteella, joka sisältää jotain seuraavista vaikuttavista aineista: DEET, ikaridiini (KBR 3023), sitruunaeukalyptusöljy/PMD tai IR3535.
  • Jos käytät sekä aurinkovoidetta että hyttyskarkotetta, levitä ensin aurinkovoide ja sitten hyttyskarkote.
  • Hyttyskarkotetta on saatavana laivojen myymälöissä.
  • Pukeudu väljään pitkähihaiseen paitaan ja pitkiin housuihin. Vaaleanvärinen vaatetus vähentää hyttysenpistojen todennäköisyyttä.
Etsi risteilyt
  • Tee haku