www.carnivalcruiseline.fi

Mon to Fri: 9 am - 6 pm / Sat 9 am - 1 pm / +49 (0)89/51703-280

Erityistarpeet

Pyörätuolin käyttö

Laivoillamme on esteettömiä hyttejä. Carnival-varausmenettelyn mukaisesti nämä hytit osoitetaan matkustajille varausjärjestyksessä. Suosittelemme esteettömän tai helppokulkuisen hytin varausta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Hyttejä on kahta tyyppiä:

Helppokulkuiset hytit

Helppokulkuisissa hyteissä on tavanomaista leveämmät oviaukot. Hytin oviaukko on noin 74 cm leveä. Hytin kylpyhuoneen oviaukko on 56–74 cm leveä. Nämä hytit on varattu matkustajille, jotka tarvitsevat pitemmän välimatkan kulkemiseen pyörätuolia tai joiden liikkumiskyky on rajallinen.

Esteettömät hytit

Esteettömissä hyteissä on noin 82 cm levyiset oviaukot (sekä hytin että kylpyhuoneen ovi). Kylpyhuoneen ovella ei ole kynnystä. Suihkuun pääsee pyörätuolilla, ja suihkutilassa on alas taitettava suihkuistuin. Lisäksi hytissä ja hytin kylpyhuoneessa on riittävästi pyörätuolin kääntymistilaa (noin 1,5 x 1,5 m). Nämä hytit on varattu liikuntakyvyttömille tai -rajoitteisille matkustajille, jotka käyttävät jatkuvasti pyörätuolia tai sähköskootteria.

Turvallisuussyistä pyörätuolia ei saa säilyttää käytävässä. Matkustaja on velvollinen varmistamaan, että hänen pyörätuolinsa mahtuu hyttiin.

Eräissä kohdesatamissa siirrytään laivasta maihin pienveneellä. Nämä pienveneet eivät välttämättä ole esteettömiä tai matkustaminen voi olla pyörätuolin/sähköskootterin käyttäjille vaikeaa tai vaarallista joissain olosuhteissa, kuten kovalla tuulella tai aallokossa tai nousuveden aikaan. Laivan henkilökunta arvioi tapauskohtaisesti matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuden ja päättää, onko pyörätuolia käyttävän matkustajan turvallista kulkea pienveneellä maihin.

Satamat, joissa siirrytään pienveneellä laivasta maihin: Cabo (San Lucas), Catalina (Kalifornia), Catalina Island (Dominikaaninen tasavalta), Belize, Half Moon Cay (Bahama-saaret), Grand Cayman, Zijuatanejo-Ixtapa (Meksiko), Kona (Havaiji), Newport Rhode Island, Sitka (Alaska), Cannes (Ranska).

Satamat, joissa saatetaan siirtyä pienveneellä laivasta maihin: Cozumel, Ketchikan, Dubrovnik (Kroatia), Katakolon (Kreikka).

Carnival-laivoilla on joitakin pyörätuoleja niiden matkustajien käytettävissä, jotka tarvitsevat pyörätuolia laivaan tullessaan tai laivasta lähtiessään. Laivalla voi myös vuokrata pyörätuolin käyttöönsä, mutta koska pyörätuolit on varattu hätätilanteita ja satunnaista käyttöä varten, emme voi luvata pyörätuolia saman matkustajan käyttöön koko risteilyn ajaksi. Laivan pyörätuoleja ei myöskään saa viedä maihin kohdesatamissa.

Diabetes / lääkkeiden säilytys

Jos matkustajalla on ruiskulla annosteltava lääkitys, jota varten tarvitaan erityinen säilytyspaikka, hänen tulee ottaa yhteyttä laivan henkilökuntaan (sairaanhoitopiste tai hyttipalvelu). Hyttien minibaarikaappien lämpötila on säädetty juomille sopivaksi. Kaapissa ei saa säilyttää lääkkeitä, joiden säilytyslämpötilasta on annettu tarkat ohjeet. Jos sinulla on matkalla mukana lääkkeitä, jotka täytyy säilyttää kylmässä, vie ne laivan neuvontaan, missä on jääkaappi käytettävissä ympäri vuorokauden.

Seuraavilla laivoilla on minibaarikaappi hyteissä: Carnival Conquest, Dream, Freedom, Glory, Legend, Liberty, Magic, Miracle, Pride, Spirit, Splendor ja Valor.

Erikoisruokavaliot
Carnival-laivoilla otetaan huomioon seuraavat erikoisruokavaliot: kasvisruoka, vähäkolesterolinen, vähähiilihydraattinen, sokeriton, gluteeniton, intialainen kasvisruoka ja kosher. Jos sinulla on jokin ruoka-aineallergia, kerro siitä laivan ravintolahenkilökunnalle.

Dialyysi
Carnival-laivoilla ei ole mahdollisuutta valvottuun dialysaattorihoitoon matkustajille, jotka tarvitsevat hemodialyysiä. Henkilöt, jotka käyttävät peritoneaalidialyysiä (itsehoito), voivat osallistua Carnival-risteilyille. Matkustajalla tulee olla kaikki hoitoon tarvittavat laitteet ja lääkkeet mukanaan, ja hoito on tehtävä omassa hytissä.

Kuurot/kuulovammaiset
Hyttiin saa pyydettäessä hälytyslaitteiston, johon kuuluu värinähälytin sänkyyn sekä savuhälytyksestä ja oveen koputuksesta kertovat visuaaliset ilmaisimet. Hyttien puhelimessa on äänenvahvistin. Joillakin laivoilla on myös infrapunajärjestelmä isoimmissa saleissa.

Sokeat/näkövammaiset
Joillakin laivoilla on tekstit sokeainkirjoituksella (braille). Seuraavat asiakirjat on saatavana sokeainkirjoituksella tai isolla fontilla kirjoitettuina etukäteen pyydettäessä: hytissä olevat tiedotteet ja ohjeet, risteilylippua koskeva sopimus ja tervetulolehtinen. Etukäteen pyydettäessä voidaan myös Carnival Capers -lehti toimittaa äänilehtenä.

Opaskoira/avustajakoira
Carnival-risteilylle matkustaja voi ottaa mukaansa erityiskoulutetun koiran, kuten opaskoiran. Huomaa kuitenkin, että monessa kohdesatamassa on erittäin tiukat määräykset eläinten maahantuonnista. Tämän vuoksi sellaisen matkustajan, joka käyttää opas- tai avustajakoiraa ja haluaa käydä maissa eri kohdesatamissa, on otettava yhteyttä viranomaisiin ja selvitettävä kyseisten maiden ja satamien määräykset koiran maihin tuomisen osalta.

 

Etsi risteilyt
  • Tee haku